Als onafhankelijk consulent zet Hilda zich in voor meedere projecten

recente projecten

 

 

ROI asset management (maart 2019 – heden)

ROI Asset Management is een toonaangevende professionele financiële dienstverleningsorganisatie met een bewezen staat van dienst in oplossingen voor fondsbeheer. ROI asset management is in 2007 door de AFM vergunning verleend voor het beheren van beleggingsinstellingen, als bedoeld in artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Hiermee is ROI am één van de minder dan 100 beleggingsinstellingen in Nederland wie in het bezit zijn van deze beheervergunning. Dit betekent dat wij onder vergunning Fondsen kunnen opzetten, beheren en aanbieden.

Als een onafhankelijke en gereguleerde aanbieder zijn wij de ideale zakenpartner voor portfolio beheerders en investeerders. Fondsbeheerders zien zichzelf geconfronteerd met hetzelfde probleem: te veel taken, te weinig overzicht en te lange aanlooptijd om op te starten. ROI Asset Management biedt partijen een one-stop oplossing. Onze aanpak is om een solide en beste oplossing in zijn klasse te ontwikkelen. Met ROI kunt u groeien terwijl uw vermogen toeneemt en ondertussen profiteert u meteen van de institutionele infrastructuur die beleggers van u verlangen. In plaats van een complex zakelijk project en grote vooraf geplande investeringen profiteert u van de flexibele, schaalbare oplossingen die ROI Asset Management heeft ontwikkeld.

Het Friese Museumdorp (mei 2016 – mei 2019)

Het openluchtmuseum in Allingawier is een authentiek terpdorpje gelegen in het veenweidegebied van de zuidwesthoek. Hier ligt de bakermat van het Friese stamboekvee, dat wereldwijd beroemd is. Het Friese Museumdorp toont met een verhalend concept de evolutie van een terpdorp en de rijke geschiedenis van haar voorouders. Het is belangrijk dat regionale en internationale toeristen kennis kunnen maken met het erfgoed. In het dorp wordt de Friese mienskip getoond, de blauwprint van de Friese cultuur.

Het Friese Museumdorp is de rechtsopvolger van de stichting Aldfaers Erfroute. Deze route was de laatste jaren danig in de versukkeling geraakt. Noodgedwongen zijn verscheidene panden verkocht om overeind te blijven.

Er is sinds december 2016 een nieuwe directie die onder leiding van museumdirecteur Hilda van der Meulen een voortvarend concept heeft bedacht. Het roer is volledig omgegooid om continuïteit te kunnen waarborgen en het museum klaar te stomen voor de toekomst. Er is onlangs een horecagelegenheid gerealiseerd en ook werkt het museum samen met andere toeristische trekpleisters in de regio.

Erfgoed laat zien waar we vandaan komen, wie we zijn en welke ontwikkeling we doormaken. Het is belangrijk om die monumenten door te geven aan toekomstige generaties. Anderhalf jaar geleden stapte ik graag in als directeur omdat ik het belangrijk vind dat dit unieke dorp blijft bestaan. Het is zó Fries en laat zó goed ons cultuurhistorisch erfgoed zien. Ik wilde het niet toelaten dat hier de deuren gesloten zouden worden.”, aldus de museumdirecteur.

 

Co-founder en creative producer van Farmhouse film en tv

 

In 2010 richtte Hilda samen met Klaas de Jong, Farmhouse film en tv op. Met als doel projecten maken voor puur entertaiment en projecten die een cognitieve positive ontwikkeling teweegbrengen produceren. Het contact met “Hollywood” lag voor de hand voor Hilda en dit was het begin van een samenwerking tussen het Friese bedrijf en Los Angeles filmmakers. Films zoals Michiel de Ruyter en Redbad.

Hieronder een aantal filmprojecten:

Penny’s Shadow

Het verhaal van Shadow op Ameland

De zwarte hengst Shadow, in de film een nakomeling van één van de dramatisch omgekomen reddingspaarden van Ameland, woont in een stal op de kampeerboerderij. Een naar ongeluk heeft Shadow onbetrouwbaar gemaakt. Kai (Levi van Kempen) heeft nu een andere grote liefde; hij is dol op kitesurfen. Lisa (Liza Sips) houdt zielsveel van paarden. Eigenlijk kan ze beter met paarden overweg dan met mensen. Ze weet zeker dat ze het mooie paard uiteindelijk zou kunnen temmen door hem weer vertrouwen in mensen te geven. Na heel veel avonturen is het uiteindelijk Shadow die ervoor zorgt dat het voor iedereen een onvergetelijke vakantie wordt.

Gouden Film en Cine Kid Award

Penny’s Shadow bereikt in juli 2011 de status van Gouden Film. Sinds de Nederlandse bioscooprelease op woensdag 8 juni hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. De 12-jarige Aaltje Valk in de Hollandsche Manege in Amsterdam overhandigt op 11 juli de Gouden Film aan de acteurs Liza Sips, Valerie Pos en Ruben Arnhem én aan Anneke Smit van het paardenmagazine Penny.
Penny’s Shadow wint in 2011 de Cine Kid Award voor beste Nederlandse Kinderfilm.