Oprichting Dutch Green Foundation

Op 10 juli 2020 is de stichting Dutch Green foundation opgericht met Hilda van der Meulen als voorzitter. Haar doel en missie is regionale ecosystemen helpen herstellen en bijdragen aan een verbetering van het bestaan van het planten- en dierenrijk, de natuurlijke levensvormen op aarde.

Wereldwijd is er 2 miljard hectare aangetast land ontstaan door jarenlange onevenwichtigheid tussen het tempo van de vernietiging van ecosystemen en het herstel van ecosystemen. Onze missie is het versterken en verbinden van individuen, families en organisaties met als doel de wereld te herbebossen door bossen op aarde te beschermen en te herstellen. Stichting Dutch Green Foundation is opgericht om herstel van natuurlijke ecosystemen wereldwijd mogelijk te maken. 

Naast milieuredenen zijn bomen en bossen een essentieel onderdeel van het menselijk bestaan. Ze spelen al duizenden jaren een centrale rol in het bestaan van de mens door het bieden van onderdak, het bouwen van huizen, brandstof, recreatieve doeleinden, schoonheid van een landschap en een bewezen bron voor ontspanning en geluk.

Op dit moment is de verwoestijning op aarde een toenemend en immens probleem. Op de eerste plaats is het tegengaan van ontbossing nodig, dit vergt snelheid en aandacht. Daarnaast is het nodig om met geavanceerde en praktische oplossingen op buitengewoon grote schaal herbebossing en bebossing te realiseren. Ons doel is om de planeet te helpen door haar oorspronkelijke bossen en natuurlijke habitat te herstellen.

 

 

 

 

 

 

“Boer zoekt vrouw” in It Ferhaal!

In het najaar van 2019 mochten wij de hele crew en cast van “Boer zoekt vrouw” ontvangen in ons restaurant It Ferhaal in Allingawier.

We waren erg vereerd toen we door de productie gebeld werden of zijn bij ons de ” speeddates ” konden laten plaatsvinden en filmen. Het waren een aantal zeer leuke filmdagen maar we moesten het geheimhouden 🙂 Tot uiteindelijk op 1 maart 2020 de uitzending op NPO1 te zien was. Bedankt voor jullie vertrouwen in onze mooie restaurant en diensten “Boer zoekt Vrouw”!

Het Friese Museumdorp

Het Friese Museumdorp was een prachtige uitdaging en ik ben enorm trots op het nieuwe bedrijf wat er nu staat. Restaurant It Ferhaal is een grote aanwinst en trekker voor het museumdorp. Vele cultuurliefhebbers en toeristen kunnen genieten van een prachtige nieuwe locatie op het authentieke platteland van gemeente Sûdwest Frylân. Oudewets gezellig, waar cultuur en vermaak hand in hand gaan!

Begin 2019 heb ik besloten om mijn energie en creativiteit in te zetten voor nieuwe projecten. Sindsdien treed ik o.a. op als adviseur voor ROI asset management. Ik wens het bestuur van de stichting, de vrijwilligers en alle medewerkers van It Ferhaal veel succes in de toekomst met het prachtige museumdorp.

 

Hilda van der Meulen in Het Mooiste Meisje van de Klas

Hilda van der Meulen (1971) groeit op in het Friese dorpje Oudeschoot. Ze heeft een onbevangen en avontuurlijke jeugd, waarin de paardensport centraal staat.

De meeste klasgenoten hebben voor het laatst iets van Hilda vernomen toen zij in 1993 tot Miss Nederland werd gekroond. Daarna is Hilda uitgevlogen en heeft ze jaren geleefd tussen de high society van Londen en LA. Wat heeft haar mooie uiterlijk haar gebracht? En wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Hilda jaren later toch weer terugkeert naar haar geboortegrond?

Het Friese Museumdorp bloeit op

Wie het over de Aldfaers Erfroute heeft, heeft het over Yde Schakel uit Allingawier. Aldfaers Erf, is een gezegde van Fryslân en het Fries. Bekend door een regel uit het lied ‘It Heitelân’. Maar zoals geschreven is het vooral de naam van een museumstichting in de Zuidwesthoek van Fryslân. Vanaf 1957 kocht Yde Schakel panden met bijzondere verhalen om zo later een museale route door Exmorra en Allingawier te kunnen creëren, waar duizenden toeristen op af zouden komen. Het werd de Aldfaers Erfroute genoemd.

Read More